Huset er så stille…

Det har vært så rolig hjemme i syv måneder nå. Ingen tiss på dosetet, ingen tannkremsøl på speilet, ingen rot på kjøkkenet, ingen klær som er dratt rundt i hele huset og ingen gjenglemt, sur melk på kjøkkenbenken. Men vil det vare?

Månedene flyr avsted og snart er det desember igjen. Det er da alt sammen begynner på nytt.
Det nytter ikke å snakke til ham heller fordi han gjør disse tingene i det skjulte mens vi andre sover. Da lusker han seg rundt huset og gjør ugagn. Vi vet aldri hva som møter oss når vi står opp om morgenen.

Har du noen gang tenkt over hvor mange likhetstrekk det er mellom Rampenissen og mannen? Ikke?

Hver desember flytter en liten nisse inn i kjøkkenveggen vår. Det var slik ideen om en bokserie om Rampenissene tok form. Vi måtte jo skape et lite univers for disse små luringene.

Tvillingene våre er nå blitt fem år og de er veldig spente på om den lille rakkeren kommer på besøk i år også. Det er så herlig å se denne barnlige gleden. Tenk om vi voksne kunne beholdt litt av denne livlige fantasien og  troen på en magisk verden der ute et sted. Et sted det er godt å være, et sted vi kan drømme oss bort til når vi trenger et avbrekk. Det er så fantastisk å være med å lage gode barndomsminner rundt juletider og ellers i året.

Er du interessert i å utforske Rampenissenes verden sammen med barna, barnebarna, nieser eller nevøer?
I oktober utgir jeg en barnebok om disse små nissene vi har blitt så glad i hjemme hos oss. Jeg har fått dyktige Liv Sissel Åsen til å illustrere.

Det er mulig å sette seg på liste over forhåndsbestillinger allerede nå (249 kr + evt. frakt). En liten sum pr. solgte bok doneres til en hjelpeorganisasjon for utsatte barn og unge. Bare send ei melding med navn, adresse og mailadresse. Boka egner seg best for barn mellom 3 og 10 år. Boka vil også bli oversatt til dansk.

Følg gjerne rampestrekene på Facebook (Rampenissen) og/eller Instagram (@rampe_nissen).

– Anette

4 Comments

 1. Dette blir så bra, gleder meg til boka kommer. Er så heldig at jeg har fått følge med på dette, lese og se bilder. Fantastisk fantasi, du er så flink Anette 👍🏻 Og den gleden Emma og Ulrik har av Rampenissen, herlig ❤️💙

  1. anettemoe

   Takk:):):) Og takk for hjelp:)

 2. Du er utrolig flink. Jeg har tro på denne boken. Gleder meg til den kommet:)

  1. anettemoe

   Takk, snille du:) Og takk for god help!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *