JEG BLIR STALKET!

Det er tirsdag. Klokka bikker halv ett natt til onsdag. I hele dag har jeg skrytt til kollegene mine om at jeg skal legge meg tidlig i kveld. Men både de og meg vet at det er en løgn. Jeg er et nattdyr. Ingen eller ingenting kan endre på det. Men det er tanken som teller, har jeg hørt….

Jeg skrur av TV-en etter en ufattelig variert TV-kveld. Det begynte med Åsted Norge, så videre til en dokumentar om dødelig nettdating og til slutt endte jeg opp med å se suste del av begravelsen til prinsesse Diana….

Jeg bærer et tomt glass ut på kjøkkenet og ser til min fortvilelse at oppvaskmaskinen er ferdig. Jeg har en hang-up på at den må ryddes med en gang jeg oppdager at den er ferdig. Jeg går igang med den kjedelige jobben. Jeg står i mine egne tanker da jeg plutselig får en følelse av å bli iakttatt. Hårene reiser seg i nakken og hjertet dunker hardere bak brystbeinet. Jeg snur meg for å se om noen står bak meg. Jeg vet jeg er alene i huset. Verken mannen eller barna er hjemme. Jeg dør hvis jeg oppdager noen bak meg nå! Men jeg er fortsatt alene i huset. Tilsynelatende.

Jeg sier høyt til meg selv at jeg må skjerpe meg, men følelsen vil liksom ikke slippe taket. Den holder meg i et jerngrep og skviser luften ut av lungene mine. Husket jeg å låse døra? Hva med døra i kjelleren? Slik står jeg og slår fra meg den ene bekymringen etter den andre.

Det er vel på tide å få seg noe søvn heller. Det er nok trettheten som spiller meg et puss. Jeg skal akkurat til å skru på vannkrana i kjøkkenvasken, da kroppen stivner. Et par sorte øyne stirrer intenst på meg. Lenker meg fast med blikket. I bunnen av den sorte vasken står en diger edderkopp, klar til angrep. Jeg orker det ikke! Jeg hater denne tida på året når stort og smått kryper inn i hus for å søke ly. Mannen blir så oppgitt over at jeg er redd for noen små edderkopper! Hallo! Små! Jeg er ikke redd for de små! Men når de blir på størrelse med en tarantell i puberteten og begynner å få hår her og der!!! Verre blir det når han prøver å forklare hvor nyttige de er! Det driter jeg i! Jeg lar ikke en elefant spankulere fritt forbi meg bare fordi den kan fange fluer! Jeg er ikke redd for fluer!

Vi har alle noe vi er redd for, og redselen kan virke så håpløs den bare kan. Men mannen er ikke særlig glad i maur! De er enda mindre!

Kampen er igang!

1 Comment

  1. 🙈😂 du har det nok ikke etter mora di😂 Er litt morsomt da, at det er noe du også er redd for😜

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *