Å MISTE FLYET

Klokka er halv fem på morgenen, ehm, natta. Øynene er limt igjen med superlim og beina er som gelé. Jeg ruller meg ut av senga og stabler meg ned trappa til badet. I dusjen står en dusjsåpe med teksten “Go fresh” på, ja…., jeg har vel sjelden følt meg mindre fresh enn nå! Hihi!

Lillesøs og jeg kommer oss endelig ut i bilen, selvsagt noen minutter etter tidspunktet vi har beregnet. Vi kommer inn på flyplassen og opplever til vår store skrekk at køen i sikkerhetskontrollen er lang som et vondt år! Optimistiske stiller vi oss bak i køen og kikker bekymret på klokka hvert minutt. Vi forstår raskt at dette er en kamp vi kommer til å tape! Så begynner de siste oppkallene som opplyser at gaten stenger. Vi står fortsatt laaangt bak. Panikken lugger oss i håret og vi begynner å trippe utålmodig. De bak oss skjønner hva som er i ferd med å skje og sier at vi må gå foran i køen. Men, vi er jo høflige sørlendinger, vi gjør ikke sånn. Men så kommer et par bak oss som skal rekke samme fly. Vi klistrer på oss det søteste smilet og lusker oss frem i køen og forklarer hvorfor. En eldre dame liker dette dårlig, selv om det er tre timer til hennes fly skal gå. Hun snakker stygt om oss til mannen sin, men blir flau når jeg ser på henne. Men så glad alle de andre var forståelsesfulle og skjønner at folk kan gjøre feil.

Så hører vi de roper opp navnene våre over høyttalerene. Flaut! Akkurat idet vi hører at dette er absolutt siste sjanse til boarding, suser vi gjennom skranka og spurter til flyet. Med bøyde hoder beveger vi oss raskt ned midtgangen til setene våre. Ikke lenge etter oppdager vi at vi sitter ved nødutgangen og derfor ikke kan ha bagasjen under setet foran. Jeg beordrer lillesøs som sitter ytterst til å legge bagasjen i hylla over oss. Så blir hun nok en gang ropt opp over høyttaleren og denne gangen får hun beskjed om å sette seg under fremvisning av sikkerhetsvideoen. Jeg dør av latter! Heldigvis har lillesøs tatt tablett mot flyskrekk så hun blir ikke særlig flau, og ikke sur på meg. Rimelig avstumpet, altså. Huff!

Så nå har jeg opplevd det også. Hvordan det må føles å miste flyet. Ingen behagelig følelse!

Men herfra kan det bare gå oppover!! Vi er superklare for tur med Oliven Reiser og Magasinet Reiselyst! http://www.magasinetreiselyst.no

Det blir daglige oppdateringer fra turen her fremover for de som har lyst til å lage med:)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *