SLIK LÆRER BARNET DITT RASKERE Å LESE

Tvillingene våre går nå siste året i barnehage. De har begynt i seksårsklubb der de har en gradvis og forsiktig tilnærming og forberedelse til skolen. Jeg er så takknemlig for at barna mine går i en barnehage som setter lek i fokus og som ser verdien av lek som en del av barns utvikling, ikke minst i forhold til sosiale ferdigheter. Seksårsklubben skal være lystbetont og barna får lov til å lære og utforske i sitt eget tempo.

Datteren min har lenge vært opptatt av bokstaver og skriving. Hun elsker å bli lest for og studerer ofte leppene mine som former ordene og vil følge med på hvor vi er i teksten. Tvillingbroren blir stadig mer interessert han også, og er veldig opptatt av hvilke bokstaver de ulike familiemedlemmene har i navnene sine.  

Jeg hadde hørt mye positivt om lesespillet Poio, og tenkte at tiden var inne for å teste dette. Mine barn har aldri sittet noe særlig med iPad. Slik sett har de vokst opp lik den måten jeg gjorde. De er utrolig flinke til å aktivisere seg selv, er mye ute og finner stadig på nye leker. Jeg vet at dette ofte er lettere med tvillinger siden de alltid har en lekekamerat som er på samme alder og derfor liker mange av de samme lekene. Mye lek gjør dem sterke motorisk og i utviklingen av sosiale ferdigheter.

Nå som de har begynt å bli litt bedre kjent med nettbrett, noe som jo er viktig før skolestart i et digitalisert samfunn, er det en god følelse at de også lærer noe gjennom for eksempel lesespill. Det unike med Poio er at bokstaver og ord er deler av et spennende fantasiunivers som barna ønsker å forstå. Etterhvert forstår barna mer av sammenhengen mellom bokstaver og ord, og leken blir mer til læring. Målet er å fylle ut en eventyrbok og lese den. Og dette passer jo bra for mammaen som selv skriver barnebøker, og har et brennende engasjement for barn og lesing.

Lesespillet Poio handler om et troll som ikke kan lese. Han bor på sugerør-øya. Trollet fanger leslinger for å få hjelp til å lese boken han har stjålet fra dem. Leslinger er søte, små kryp som spiser bokstaver. De er veldig kresne på hvilke bokstavlyder de liker. Leslingene bor i skogen, i ørkendalen og på vinterslettene. Barna løser ulike oppgaver underveis i spillet og får slik nye ord for å fullføre eventyret. Spillet engasjerer virkelig mine to små!

Les gjerne mer på http://Poio.no

 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *