En eventyrlig dag i Roma

Vi er på plass i Roma, og for en dag det har vært! Vi våknet opp til et lett skydekke og en temperatur lik en sommermorgen i Norge. Sola rev raskt hull i det hvite sløret og vi kunne snart kaste jakkene våre. Vi ble kjørt fra hotellet til Villa Borghese der syklene stod. Hele reisen begynte litt pinlig ved at min søster og jeg oppdaget at vi var de eneste i gruppa som skulle ha el-sykkel, og det må jo legges til at vi er de yngste. Vi har aldri vært på sykkelferie før og vi trodde det var litt mer intensiv sykling enn det det faktisk er. Men vi fikk oss en god latter alle sammen. Til mitt forsvar så brukte jeg nesten ikke motoren hele første dagen, men i en oppoverbakke fikk jeg testet hestekreftene og da var det ingen vei tilbake. Vi beholder nok el-syklene de neste dagene. Så overlever vi heller litt erting og latter.

Vi har syklet rundt i Roma med en fantastisk blid og positiv gjeng. Heidi og teamet hennes er kunnskapsrike og hyggelige guider som trygt loser oss gjennom travle gater og trange smug. De passer på å få alle med seg. Vi er imponerte over hvor hensynsfulle bilistene er til forvirrede turister på sykler.
Aldersspennet i gruppa er stort, og det understreker det faktum at disse arrangerte turene gjennom Oliven reiser er beregnet for alle som har lyst.

Det er fantastisk å oppleve nye steder på sykkel. Man får tid til å lukte, se og ta inn inntrykkene på en helt annen måte enn når man suser rundt i en bil fra sted til sted. Vi fikk oppleve et yrende folkeliv, ikke minst utenfor Vatikanet der paven nettopp hadde hilst på folket. I en park var små barn opptatt med å hoppe paradis, unge som gamle jogget rundt overalt i byen og klynger med turister med kamera rundt halsen var et fast innslag gjennom hele sykkelturen.

Colosseum

På ettermiddagen fikk vi en guidet gåtur gjennom Roma. Vi fikk blant annet se Colosseum og Fontana di Trevi. Fontenens hovedtema er vannets tilstedeværelse overalt. I følge legenden bringer det lykke og sikrer at man kommer tilbake til “den evige stad” om man kaster mynter i vannet. Pengene går til hjemløse og fattige i Roma, og vi ville selvsagt støtte en god sak.

Fontana di Trevi

Lunsjen og middagen var helt fantastisk. Smakene er mer intense her enn hjemme. Det bugnet av mat, og vi ble introdusert for mange nye smaker. Men små blekkspruter våget vi ikke å smake på. Kanskje senere på turen.

I morgen blir det en ny sykkeldag i vakre Roma. Alt kan skje i denne spennende byen. Følg med!

http://www.magasinetreiselyst.no

1 Comment

  1. Så gøy å følge dere her👏 Ser helt utrolig flott ut, heldige dere❤️

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *