Turte vi å bade?

Nok en fantastisk dag i Roma er over. I dag var det varmere enn i går og strålende sol. Papegøyene, som har invadert Roma, skrek muntert fra tretoppene og folk hastet avsted til jobb i de små bilene sine.

Turguide Heidi viser oss dagens rute med hjelp fra Odd Eirik Tveter (som har bursdag i morgen).

Vi syklet langs elva Tiber. Tiber er den tredje lengste elva i Italia, den strekker seg hele 406 km. Det var helt fantastisk å sykle langs vannet, under broer med nydelige bueganger, palmer og kaktuser langs sykkelveien og husbåter på rekke og rad på elva. Og asfalten på sykkelveien var fin og nesten uten hull.

Vi hadde et stopp langs elva, og da spurte guiden vår, Heidi, om vi hadde husket badetøyet. Alle lo, særlig om noen av oss hadde våget oss uti det gusjegrønne, forurensede vannet.

Her ser dere fargen på elva Tibet. Et sykehus i bakgrunnen.

Ole Alfred Botnmark og Metta Hauge tar seg en pust i bakken.

Turen gikk videre til en kirke, Basilica Di Santa Maria. Det er den største kirken i Roma som er viet jomfru Maria. Her var det streng kontroll for å komme inn og flere av damene måtte være riktig så kreative i klesveien for å passere gjennom nåløyet. Flere endte derfor opp med å gå med genseren på beina.

Inger-Lise Palm har genser på beina.

Kirken var et mektig syn med gigantiske statuer, enorme søyler og malerier på rekke og rad oppunder det høye taket.

Anette og Suzanne passerte gjennom kontrollen og var glade for å komme inn i kirka.

Vi hadde et lite bar-og kaffestopp etter besøket i kirka. Og når vi stanser er det alltid lurt å gå på toalettet før vi sykler videre. Da kan dokøene bli lange, og det er viktig med litt tidsfordriv, som for eksempel å måle hvem som er høyest.

Hvem er høyest av Unni Høgåsen og Odd Eirik Tveter? Anne Karin Akselsen er dommeren.

Vi spiste lunsj på Diana’s hus, en privat bolig der de hadde rigget til lunsj ute i den koselige bakgården sin.

En fantastisk nydelig forrett med oster, skinke, brød og druer. Hovedretten var pasta, og jeg kan med hånda på hjerte si at det er en av de beste pastarettene jeg har smakt. Til dessert fikk vi en smakfull brownie og masse god drikke. Spisingen ble akkompagnert med musikk, dans og italienske folkeviser.

På ettermiddagen og kvelden ble det litt tid til shopping, sightseeing og middag på egenhånd. Vi fikk blant annet se den spanske trappen.

I morgen kan dere følge oss når vi sykler på en over 2000 år gammel vei (Via Appia Annica). Så blir det vingårdslunsj med vinsmaking på Cantina Villafranca.

Vi storkoser oss på ferie sammen med dennd herlige gjengen!

Turen er arrangert av Oliven reiser.

http://www.magasinetreiselyst.no

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *