Jeg er så takknemlig for all hjelp jeg har fått

I løpet av 2017 tok jeg fatt på et nytt barnebokprosjekt om livet i havet, og blant annet plastforurensing. Et prosjekt som allerede hadde ligget i en skuff på kontoret mitt i lang tid. Forsøpling av havet er et brennaktuelt tema som engasjerer mange. Det er positivt at flere setter fokus på, og skriver om dette, slik at vår neste generasjon blir bevisst på hvordan vi mennesker påvirker miljøet. Jeg er selv oppvokst med ulike bøker om havet og forurensing, og har alltid hatt en særlig fascinasjon for det uendelige havet og livet i dypet.

Jeg tok tidlig kontakt med havforskere og miljøvernorganisasjoner for å lære mer om temaet. Det var mye jeg ikke kunne, både om dyrene i havet og deres atferd, og konsekvensene forsøplingen har for de ulike artene. Jeg ønsket at fakta skal være så riktig som mulig i ei barnebok som også skal underholde. De to rare og herlige hovedkarakterene i boka, ble til ved hjelp av en forsker helt i starten av prosjektet. Redaktøren min har også vært til uvurderlig hjelp her. Jeg er utrolig takknemlig for all hjelpen, støtten og tilbakemeldingene jeg har fått fra de som har vært tilknyttet prosjektet i over ett år. Uten dere hadde nok denne boka bare forblitt en nedskrevet ide som ble liggende i en skuff.

Nå gleder jeg meg til å kunne dele mer med dere ganske snart. Historien er klar, men det gjenstår blant annet noe illustrasjonsarbeid.

Boka kan forhåndsbestilles her:

http://www.anettemoe.no

Ønsker alle en fin dag.

-Anette

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *