Jeg er helt elendig på det!

De som kjenner meg vet at jeg IKKE kan tegne. Det finnes ikke et eneste tegnegen i min kropp. Hadde jeg måttet tegne til barnebøkene mine, hadde det blitt strektegninger. Til og med en toåring tegner bedre enn meg! Men jeg er heldigvis litt bedre til å fortelle historier. Jeg fikk nettopp vite at min tippoldemor var så flink til å fortelle og dikte eventyr og historier. Barnebarnet hennes fortalte at han, og de andre barna, elsket å sitte på fanget hennes og høre historier. Kanskje jeg har arvet noe derfra?

I de to andre barnebøkene mine, Klokka som forsvant – en bokserie om rampenissene og Olga the Snowplow, har jeg vært så heldig å få Liv-Sissel Kvarstein Åsen til å illustrere. Det var datteren hennes, Marita, som fortalte meg om morens godt bevarte hemmelighet. Få kjente til hennes tegneevner. Jeg er ekstremt takknemlig for at hun satte meg i kontakt med Liv-Sissel.

Liv-Sissel tegner for hånd, slik som i bøkene jeg vokste opp med. Jeg synes det er trist at det stadig blir færre slike bøker i et digitalisert samfunn. De håndtegnede illustrasjonene utstråler en varme og lunhet som ikke kan erstattes av ulike digitale tegneprogram. Hun bruker ikke linjal, noe som gjør illustrasjonene ekte og herlige. De ligner litt på Aukrust sine tegninger.

Bøkene kan kjøpes her: http://www.anettemoe.no

Liv-Sissel og jeg var så heldige å bli invitert til Delta i Vennesla for å snakke om bøkene våre

Liv-Sissel og jeg er i gang med bok nr. to i rampenisseserien. Før den kommer, utgir jeg ei bok om livet i havet. Plastforurensing er et av temaene som tas opp. Til denne boka var det viktig å finne en illustratør som hadde en litt mer dramatisk tegnestil og som var dyktig på å illustrere sjødyr. I april spurte jeg om tips i et forfatterforum på Facebook. Jeg fikk navnet på flere dyktige illustratører, blant annet Line Renslebråten og Benedicte Sande. Anbefaler å sjekke ut Instagrankontoen til disse flotte damene: http://www.instagram.com/line.renslebraten / http://www.instagram.com/by.sande
Det var en tredje illustratør jeg endte opp med å velge, en som passet best til mitt prosjekt. Gleder meg til å dele mer om illustratøren snart.

Liv-Sissel Kvarstein Åsen forteller om tegningene sine hos Delta

Det er mye å tenke på når man utgir bok som indie. Man er avhengig av å ha et godt team av fagpersoner rundt seg. Jeg er utrolig takknemlig for at mine forfatterkolleger har delt av sin kunnskap og sine erfaringer. Og plattformen, Bold Books, http://www.boldbooks.no, som har hjulpet meg å knytte kontakter. Det har gjort at jeg har funnet de riktige personene til mitt prosjekt, et prosjekt jeg har jobbet med i lang tid. Jeg har vært opptatt av å levere et så bra resultat som mulig, og er strålende fornøyd med alle som har bidratt og hjulpet meg på veien. Uten dere hadde det ikke blitt noen bok!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *