Hva har DU tenkt å gjøre?

Under havoverflaten, helt syd i Norge, finnes en merkelig boks. En boks der det sitter mennesker inni og spiser. Kanskje du har hørt om den? Tidligere denne uka var vi så heldige å få en omvisning i verdens største undervannsrestaurant, Under. Det var virkelig en opplevelse. Tenk å få spise middag 5,5 meter under havets overflate! Alt var så gjennomført, ned til den minste detalj. Virkelig imponerende!

I den nyeste barnebok til Esther van Hulsen og Anette Moe, De Underlige og den merkelige boksen, får vi følge eremittkrepsen Muskelbunten og eremittkrepssjørosen Tanja som velger å slå seg ned ved denne boksen. De har måttet flykte fra søppel som har ødelagt hjemmet deres. Menneskene inni boksen er god underholdning for dyrene, og det er fritt for søppel der. Mange farer lurer i havets mørke. Vi får følge sjødyrenes kamp for å overleve.
Boka er skrevet i tett samarbeid med forsker Gro van der Meeren ved Havforskningsinstituttet.

Boka kan kjøpes her: http://www.anettemoe.no 

En andel av salget går til Miljøagentene, barnas miljøvernorganisasjon.

Det er så rørende å se engasjementet den oppvoksende generasjonen viser i forhold til klimautfordringene. De får oss virkelig til å reflektere over forbruket og livsstilen vi fører. Det er på høy til å våkne og høre på de unge stemmene, som har noe svært viktig å si. 15 tonn plast havner i havet hvert minutt, døgnet rundt. Rundt en million sjøfugl dør årlig som følge av marin forsøpling. Forskerne anslår at det vil være mer plast enn fisk i havet i 2050 dersom vi ikke gjør noe (WWF).

Jeg er selv tvillingmamma til to Miljøagenter, og jeg ønsker å være et godt forbilde for barna. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Hva slags endringer har du gjort, eller skal du gjøre den nærmeste tiden for å begrense miljøavtrykket etter deg? Her har vi blant annet kuttet en del plastemballasje ved at vi nå bruker mest såpestykker og sjampobarer. I tillegg prøver jeg å huske på å få med meg handlenett når jeg er i butikken, og plukke litt søppel hver gang jeg er ute. Vi er på god vei til å gjøre en liten forskjell, men har en lang vei å gå.

http://www.under.no

 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *