JAKTEN PÅ RAMPELYSET

Rampelyset. Et merkelig ord som har fascinert meg siden jeg var ganske liten. Hva betydde det når voksne sa at noen var i rampelyset? Man hørte det på TV og leste det i aviser. Når man blir voksen forstår man hvorfor dette uttrykket har oppstått. Kjente personer som konstant befinner seg i medienes søkelys, vil naturligvis også gjøre «feil» når spotlighten er rettet mot dem. Feiltrinn som «hele verden» får se. Ingen mennesker er feilfrie, men vi andre slipper å ha «verdens øyne» på oss når vi snubler.
Uttrykket har lenge vært lagret i en skuff i hodet mitt, klart til å ta i bruk i ei barnebok. Nå er den barneboka like rundt hjørnet. I bok nr. to i serien om rampenissene blir vi bedre kjent med Rampelyset:
«Det nærmer seg desember og alt er litt for rolig hjemme hos tvillingene Emma og Ulrik. De håper på besøk av rampenissen, men det ser ikke lovende ut. På skolen derimot hersker kaos. Læreren deres Elin har blitt klin kokos. Hun blåser i skoleregler og oppfører seg som en vilter fireåring. Den håpløse lærerstudenten Roger sikler etter jobben hennes, og Emma og Ulrik skjønner at de må gjøre noe om de ikke vil ha ham som kontaktlærer. Hvis bare de kunne be noen om råd? Så en natt kommer hjelpen, i form av en nisse – men ikke en slik de er vant til. Jakten på Rampelyset er i gang!»

Boka kan forhåndsbestilles til tilbudspris her: www.anettemoe.no

Innbundet (A4), ca. 5-10 år. En liten andel av salget går til foreningen for barnepalliasjon som jobber for å øke kunnskapen og bedre den lindrende omsorgen for alvorlig syke og døende barn i Norge.Illustratør: Liv-Sissel Kvarstein Åsen
Redaktør: Nina Grove Hansen
Design: Tine R. Ivarsen

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *