Når kontrollbehovet blir satt på prøve

Vi er midt i desember. Ettermiddagene og kveldene til småbarnsforeldre er fylt opp av juleavslutninger/show i øst og vest. Og disse starter gjerne før man rekker å komme seg fra jobb. Kontrollbehovet til mor i huset blir derfor virkelig satt på prøve! Jeg har heldigvis en mann som er onshore denne måneden og som kan kjøre barna dit de skal være tidsnok. Men når det i tillegg gis instrukser om hva slags klær de skal ha på seg og at de, i tillegg til sminke, må kle seg til show både inne OG ute. Da kjenner jeg svetten banke bak panna. 

Hvordan i all verden skal mannen klare å ta inn alt dette på en gang?! Han som ikke engang ser om ungene tar genseren bak frem OG i tillegg på vranga! Han som ikke viser noen som helst forståelse for at jeg ber ham skrifte noe av det han har tatt på seg når han står klar for å gå ut døra og bukse, genser, jakke, skjerf, lue og hansker (godt ikke bokseren synes) er i ulike farger. INGEN av fargene matcher, ikke NOE i lik fargetone. Han ser seriøst ut som et juletre! Han ser bare dumt på meg når jeg prøver å forklare at sånn kan han ikke gå ut! Noen som kjenner seg igjen?

Så hvordan løser jeg dette på en best mulig måte? Det virker fullstendig håpløst! Hvordan gjør jeg forberedelsene idiotsikkert? Jo, jeg legger selvsagt frem alt tøyet. Så tar jeg bilde av tights og genser og skriver et 1-tall under bildet.

Deretter fleecebukse og genser med 2-tall under bildet.

Så en tynn ullkåpe som nr. 3.

 En poncho med 4-tall under.

Og til slutt lue, votter og hals! Eneste jeg ikke tar bilde av er sokker (det er ikke så nøye siden de skal opptre barbeint inne). Bildene er tatt i full fart før jobb så de er ikke akkurat «bloggvennlige», men det er ikke lurt å dandere klærne så fint at mannen ikke kjenner plaggene igjen! Ha ha! Så sendes alt på melding til mannen, sammen med et detaljert program for ettermiddagen. Programmet er sirlig klippet og limt for å gjøre det umulig å feiltolke. Men sminka blir utvilsomt en utfordring. Det stoler jeg ikke på at han vil få til. Da blir løsningen en kjapp tur innom mammaen på jobb for å tegne fregner og roser i kinnene.

Noen som vet om en ledig stilling som logistikksjef?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *